Free Hit Counters
Thuispagina Jan Frederik Boven.
Algemeen.
Ballontocht.
Boerderijenboek.
Diversen.
Familie.
Genealogie Midwolda.
Genealogie Nieuwolda.
Grensgebied Eems Dollard.
Groninger kerken.
Hazadata (Genealogisch programma).
Vakantie Noorwegen.
E-mailadres: info(kringeltje)janfreboven.info?subject=Ik heb een mail voor jou&body=!!!!!Je moet zelf even het kringeltje in een @ veranderen!!!!
Nieuwe RSS-feed

Internetprovider

 

(27/03/2010) Omdat mijn internetprovider op een bijzondere manier zijn inkomsten wilde verhogen, heb ik gemeend te moeten omzien naar een andere. Telfort, de vorige, ging met ingang van vorig jaar per gelegde telefoonverbinding € 0,05 in rekening brengen voor het bellen, terwijl dit voor die tijd gratis was. Ik zou enig begrip kunnen opbrengen voor een verhoging van het maandtarief met bijvoorbeeld € 1,00. Maar de doorgevoerde manier van diefstal kon ik niet waarderen. Op de kwaliteit van de internetverbinding en de bijbehorende telefoonlijn heb ik niets aan te merken, want die was tot het eind aan toe gewoon goed (natuurlijk was er soms wel eens wat).

 

Ik ben overgestapt op een andere provider die een vast tarief hanteert voor bellen en internetten en bovendien een snelle verbinding moet kunnen hebben. Ze beloven een snelheid tussen de 6 en 10Mbps. Dat ben ik niet nodig, maar wel fijn dat dit zou moeten kunnen. Op 9 december vorig jaar kwam er een meneer van KPN om de twee ongebruikte draden van de telefoonlijn in gebruik te stellen. Ik had namelijk een bijzondere constructie. Een KPN belbudgetlijn met telefoonnummer

en een ADSL lijn met telefoonnummer bij Telfort. Als ik mijn KPN nummer had willen behouden, had KPN niet langs hoeven komen, maar omdat ik het nummer van Telfort wilde behouden, moesten de twee ongebruikte draden in gebruik worden gesteld.

 

In het begin waren de telefonie en het internet niet geweldig. Tot mijn grote verbazing kon ik over de ene lijn nog met Telfort internetten (en bellen) en over de andere lijn lag de verbinding van de nieuwe provider.

 

Ik verkeerde in de bijzondere omstandigheid om gedurende twee weken drie telefoonnummers en twee ADSL verbindingen te hebben. Erg (on)handig.

 

Ik ben nu ruim drie maanden verder. Deze week kwam er weer schot in de zaak. De internetverbinding en de telefonie gingen redelijk goed. Eerst werd ik door een telecombedrijf gebeld dat ze naar de aansluiting wilden komen kijken. Dat gebeurde afgelopen woensdag. Het probleem zat niet bij mij thuis en niet in de wijkcentrale in Lewenborg. De kabel heeft onderweg nog twee “kroonsteentjes” en daar zou het probleem kunnen zitten. KPN zou worden ingeseind en waarschijnlijk niet eerder reageren dan binnen drie werkdagen.

 

Tot mijn grote verrassing werd er dezelfde dag al gereageerd door KPN (dacht ik). Eergisteren, donderdag, stond er iemand van KPN op de stoep. Ik zei hem dat er een dag eerder al iemand van een ander bedrijf was geweest. Hij vroeg zich af wat hij dan kwam doen (dat was ook mijn vraag). Hij was vanaf de andere kant begonnen. Ook hij vertelde dat er onderweg wel een probleem zou kunnen zijn.

 

Men heeft een kabel vernieuwd. Maar men schijnt een kleinere kabel te hebben gelegd als die er lag. Ook schijnt er ergens in de kabel sluiting te zitten.

 

Mijn provider antwoord mij naar aanleiding een mail over beide bezoekjes dat de snelheid de bovengrens is aan wat er bij mij mogelijk is. Dat lijkt mij stug, want dezelfde kabel werd ook door Telfort gebruikt en toen was een snelheid mogelijk die meer dan het dubbele was van wat ik nu heb.

 

De eerste telecomman vertelde dat er sinds juli vorig jaar veel problemen zijn met de telefonie en internet in Beijum. Een reden gaf hij daar niet voor op, maar dat kan te maken hebben met de sluiting die in de kabel zit en die KPN zal moeten (laten) opsporen. De volgende zet is aan hen.

 

Het probleem ligt niet bij de provider (ze hebben me al eens een nieuw modem gestuurd), maar bij KPN. Ik hoop dat dit mijn provider ook duidelijk is.

 

(07/04/2010) De afgelopen 14 dagen heb ik vier man over de vloer gehad. Waarvan de vorige week vrijdag twee man, één van BBNed en één van KPN. Tot aan het begin van de straat is 10Mbit/s mogelijk. Hier nog 4Mbit. Er zit op de laatste 150 meter nog een probleem. Dat was de conclusie van beide heren. Ik heb nu volgens mij een goede telefoonverbinding en een redelijk snelle internetverbinding (350 tot 400kB/s. Maar dat zou bijna of helemaal 10 moeten kunnen worden, maar dan moeten ze nogmaals komen.

 

(14/04/2010) Zojuist heeft een meneer van KPN het huis weer verlaten. Hij heeft de oorspronkelijke telefoonaders weer in bedrijf genomen. Er is een gesprek geweest tussen BBNed en KPN. De gemeten downloadsnelheid is nu ruim 7 Mbps.

Nu zien en/of horen hoe het blijft gaan met de internetverbinding en de bijbehorende lijn.

 

(22/04/2010) De internetverbinding is aardig stabiel. De downloadsnelheid ligt rond de 6 Mbps en dat vind ik voldoende. De telefoonverbinding is mij de afgelopen week één keer weggevallen. Maar verder werkt deze probleemloos. Ik denk dat het nu goed voor elkaar is.

 

Als hier geen nieuwe tekst verschijnt, dan heb ik een goede verbinding. De naam van de provider zal ik nu ook onthullen. Dat is Alice.

 

(10/05/2010) Sinds zaterdagavond is het huilen met de pet op. De verbinding is meer afwezig dan dat deze werkt. Ik heb het idee dat het met vocht te maken heeft. Er is tot en met gisterochtend aardig wat regen gevallen en dat zou best eens de oorzaak kunnen zijn van de storing.

 

Gisteravond was het overigens wel goed.

 

De call van laatst over een instabiele wordt heropend. De vraag hoe lang of het gaat duren kan niet worden beantwoord. Vermoedelijk komt er een ondergrondse monteur aan te pas. Net als de vorige keer.

 

(26/05/2010) Vanochtend ruim 20 minuten telefonisch contact gehad met de helpdesk van Alice. Sinds gistermiddag kan ik niet meer internetten. Bellen lukt overigens ook niet meer. Ik dacht dat ik dat nog wel kon. Het ligt niet aan m’n router, niet aan m’n pc, niet aan de verbinding naar modem, niet aan de verbinding tussen modem en router. Het kan nu maar aan één ding liggen, en dat is het modem. Tot gistermorgen waren er geen merkbare problemen.

Sinds vanmorgen heb ik het volgende gedaan. Het modem van L.. geleend en deze geplaatst. Mijn modem bij L.. geplaatst. Daar zijn geen problemen. Niet met de telefoon en niet met internet. Op basis van alles wat ik de afgelopen dag heb geprobeerd, kan ik zelfs concluderen dat het niet aan het modem ligt. Het probleem zit in de lijn. Internet zit op een andere band dan telefonie.

Maar goed: Alice stuurt me eerst een nieuw modem en dan zullen ze wat aan de lijn doen. Aldus een mevrouw van Alice zo rond drieën vanmiddag.

 

(29/05/2010) Nog geen ander modem. Wel weer internet. Gistermorgen nog steeds niets. Gisteravond heb ik de voeding van het modem losgetrokken en de verbinding los gehaald. Vanochtend heb ik alles weer aangesloten. Tot mijn grote verbazing (Alice kan natuurlijk gisteren overdag ook iets hebben gedaan) werkt internet op dit moment als vanouds (en dan bedoel ik in normaal werkzame periodes als boven omschreven). Tip dus voor mensen met wel telefonie, een ogenschijnlijk normaal werkend modem (alle LEDjes branden) maar geen internet: de voeding van het modem en een nachtje slapen. Dan de voeding terug plaatsen. Mogelijk is de verbinding dan weer normaal.

 

(31/05/2010) Het modem is net binnen (09:45h). Die kan linea recta retour, want ik heb geen probleem met mijn modem. Bovendien is het een refurbished one. Ik stuur vanmiddag het hele pakketje terug via een Kiala punt. Daar had ik nog nooit van gehoord, dus zo leer je ook nog wat.

 

(01/06/2010) Ik heb vanochtend nog even contact gehad met Alice. Mijn WAN-IP adres is veranderd. Dat is iets wat ik zelf heb ontdekt. Met dank aan mijn tellers.

 

(20/06/2010) Volgens mij is het nu helemaal goed voor elkaar. Ik heb de laatste weken geen problemen gehad. En of dat te maken heeft met de verandering van het IP-adres? Geen idee.

 

(03/11/2010) Vandaag verspreide Alice het heuglijke nieuws dat ze per 1 december de telefoonkosten helderder willen maken. Gelukkig vertellen ze er ook bij dat ze de kosten willen verhogen. Maar volgens mij pakken ze dat niet slim aan, want de bellers die overdag bellen, gaan € 0,10 per gesprek betalen om de verbinding te leggen. Indertijd waren dit soort kosten voor mij de reden om over te stappen naar Alice. Hoe het verder gaat: ik hou je op de hoogte. Wordt dus vervolgd.

 

(06/12/2010) Vandaag lag de verbinding er uit. Maar dat werd veroorzaakt door BBNed. Een internet- storingsoverzicht is hier te vinden. Je kunt gelijk lezen wat er allemaal aan de hand is.

 

(13/07/2010) Het gaat best goed met de diensten van Alice aan mij. Wel betaal ik nu gemiddeld 10% meer dan een jaar geleden. En dat heeft alles te maken met de manier waarop ze het bellen in rekening brengen.

 

(10/02/2012) Vandaag heb ik een monteur in huis gehad. Hij heeft de aders afgestript en gaat naar de wijkcentrale in Lewenborg. Sinds december vorig jaar heb ik bepaald geen stabiele verbinding. Een nieuw modem bood geen oplossing (had ik ook niet verwacht). Het zal mij benieuwen.